Tölts fel egy nagyobb edényt enyhén sós vízzel az 1/3-áig, majd forrald fel, hogy meg tudd főzni a karfiolt. Távolítsd el a leveleit.
ÖSSZETEVŐK
Harissa sült karfiol zöldséggolyókkal
Az aranybarnára sült karfiol a Garden Gourmet Zöldséggolyóval tálalva valódi különlegesség, amit a harissa és a dukkah markáns íze igazi egzotikus fogássá varázsol. A kívül ropogós, belül lágyan omlós ételnek az ínyencek sem tudnak majd ellenállni – ezt garantáljuk.
Elkészítési javaslatok
és helyezd rá a sütőedényre. Melegítsd elő a sütőt 180℃-ra, közben pedig készítsd elő a hozzávalókat a dukkah-hoz!
A karfiolt alaposan bedörzsöljük az elkészült harissás joghurt keverékkel, és sütőedényre helyezzük. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, amíg elkészítjük a „dukkah” hozzávalóit.
Ha még nem kóstoltad ezt a különleges egyiptomi fűszerkeveréket, most eljött az ideje. Törd össze a szezám-, a koriander- és az ánizsmagot, valamint az édesköményt egy mozsárral és mozsártörővel, és keverd össze a szárított oregánóval. Finoman törd össze a magokat a kés életlen oldalával, és aprítsd fel durvára. Közepes hőfokon süsd meg az így kapott magkeveréket egy serpenyőben, majd hagyd kihűlni. Morzsold őket össze a mozsárban, és keverd össze a maradékkal. Ízlés szerint sózd meg a dukkah-t.
Tedd a karfiolt a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg aranybarnává nem válik. 10 perc után ellenőrizd, és állítsd magasabb hőfokra a sütőt, ha szükséges. Jó, ha finoman megpirul, de vigyázz, hogy ne égesd oda, mert az keserűvé teszi a harissát. Éles késsel szúrd meg a karfiolt, ha könnyen ki tudod belőle húzni, megsült.
Pirítsd meg a Garden Gourmet Zöldséggolyót a csomagoláson található instrukciók szerint.
Készíts salátaágyat, és helyezz rá pár karfiolt. Tedd köréjük a zöldséggolyókat, majd díszítsd gránátalmamaggal, dukkah-val, répával, céklával vagy cukorrépával és egy kis korianderrel. Jó étvágyat kívánunk!