Nyújtsd a tésztát néhány cm-rel nagyobbra és vékonyabbra, és 10 percig pihentesd. Közben a kosárka formákat kend ki olajjal egy ecset segítségével, és szórd meg őket egy kevés liszttel.
ÖSSZETEVŐK
Karácsonyi vegetáriánus ínyenc kosárkák
Tökéletes karácsonyi előételt keresel? A vidám vegetáriánus ínyenc kosárkák tökéletesen beleillenek az elegáns alkalmi menübe, a Garden Gourmet Grillezett Falatokkal tálalva pedig maximumra fokozhatod az ízélményt!
Elkészítési javaslatok
Vágj tésztaszeleteket a pogácsaszaggatóval, és oszd el őket a kosárka formákban. Ügyelj rá, hogy a sarkokba és a szélekbe is kerüljön a tésztából. Helyezz mindegyik formába egy darab sütőpapírt, amely kicsit magasabb a széleknél, és töltsd meg őket nyers babbal, egyenletesen elosztva a formában, hogy a tészta ne emelkedjen meg. Tedd őket a hűtőbe körülbelül 30 percre, közben pedig melegítsd elő a sütőt 180 ℃-ra.
Süsd meg a kosárkákat a babnehezékkel együtt a sütő középső részén kb. 20-25 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Távolítsd el a sütőpapírt és a babot, és hagyd kihűlni.
Rendezd el a sütőtök kockákat egy tepsiben, és locsold meg néhány evőkanál vízzel. Süsd őket a sütőben 180 ℃-on körülbelül 20 percig, de úgy, hogy ne színeződjenek el. Időnként forgasd meg őket. Hagyd kihűlni majd villával pépesítsd. A tökpürét keverd össze a petrezselyemmel, az olajbogyóval és a paradicsomos tapenade-dal, és ízesítsd citromhéjjal, valamint sóval és borssal.
Vágd a céklát karikákra, és a Garden Gourmet Grillezett Falatokat a csomagoláson található utasítás szerint süsd meg a serpenyőben.
A kosárkákba kanalazz kb. 1 cm vastag sütőtökös tapenade-ot, majd helyezd rá a cékla csíkokat és a Garden Gourmet Grillezett Falatokat. Locsold meg pestóval és díszítsd gránátalmamaggal, tökmaggal, céklalevelekkel és egy maréknyi céklacsírával.
Nincs más hátra, már tálalhatod is a finomságot.