Melegítsd elő a sütőt 200℃-ra. Távolítsd el a gomba törzsét, és hántsd le a bordáit egy teáskanállal. Helyezd őket egy sütőlapra, locsold meg olívaolajjal, és egy pár percig süsd sütőben vagy serpenyőben.
ÖSSZETEVŐK
Töltött portobello gomba grillezett falatokkal
Vegetáriánus ínyencségre vágysz? A Garden Gourmet Grillezett falatokkal elkészített töltött portobello gomba igazi finomság az egész családnak. Sőt! A kínai stir fry módszerrel készült, agavé sziruppal ízesített fogást az egzotikus ízek kedvelői is imádni fogják.
Elkészítési javaslatok
Helyezd el a gombákat kalapjukkal lefelé, és hagyd, hogy kihűljenek, majd itasd fel róluk a nedvességet. Hámozd meg és vágd fel a fokhagymát. Hirtelen sütéssel készítsd el a fokhagymát egy kis olívaolajban, és stir fry módszerrel főzd meg benne a spenótot. Ha még nem hallottál róla, a stir fry egy Kínából származó sütési technika, amely szerint egy forró wokban, kevés olajon folyamatosan kevergetve sütjük meg az ételt. Csepegtesd le a spenótot, és 4-5 percen át süsd a Garden Gourmet Grillezett Falatokat.
Főzd meg az áfonyát mézzel és egy kevés vízzel, amíg meg nem puhul.
Helyezd a gombát a sütőlapra, és töltsd meg spenóttal, grillezett falatokkal és a reszelt mozzarella sajttal.
Pár percig süsd őket a sütőben, és tálald durvára vágott dióval, citromhéjjal, áfonyával és kakukkfűvel. Jó átvágyat kívánunk!