A vegetáriánus falatokat meglocsoljuk olajjal, és megfűszerezzük.
ÖSSZETEVŐK
Vegetáriánus gyros
Van valami extra azokban az ételekben, melyekhez nem kell villa és kés, és egyszerűen kézzel is ehetjük. Ennek a vegetáriánus gyrosnak például egyenesen lehetetlen nemet mondani.
Elkészítési javaslatok
A vegetáriánus pirított falatokat alacsony-közepes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük.
Az uborkát apróra vágjuk, egy konyharuhába vagy papírtörlőbe tesszük, becsomagoljuk és kinyomjuk a levét. Majd egy tálban összekeverjük a vegán joghurtalternatívával, egy kis citromlével, a zúzott fokhagymával és egy kevés sóval, borssal.
Melegítsük meg a pitákat mikrohullámú sütőben, vagy pirítsuk a tűzhelyen néhány másodpercig. A paradicsomot és az újhagymát felszeleteljük. A meleg pitákat salátával, vegetáriánus pirított falatokkal, paradicsommal és újhagymával megtöltjük. Tálaljuk extra citromkarikákkal és friss korianderrel.