Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Mini Wellington with Sensational Burger

Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burger

Serving 4 Adag
Időtartam 1 H. 6 MIN
Nehézség Nehéz

ÖSSZETEVŐK

2 csomag Garden Gourmet Sensational Burger
250 g gesztenye gomba
1 kis zeller
1 sárgarépa
125 ml vegán termék tejszín helyettesítésére
1 evőkanál zsemlemorzsa
100 ml fehérbor
4 szál lapos petrezselyem
szezámmag
bors
4 szelet sós pite tészta + 2 szelet a csillagok vágásához
1 kis mogyoróhagyma
20 g margarin
250 g vegyes gomba
1 evőkanál liszt
200 ml zöldségalaplé 1/2 alaplékockából
100 ml vörösbor
400 g zöld spárga
citromhéj (ízlés szerint)
opcionális nem vegánoknak: 1 tojás (tojás fürdőhöz)
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burger

Gasztrokihívás indul! Az ínycsiklandó Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burger nemcsak arra jó apropó, hogy előhívd a benned szunnyadó sztárséfet, de ínycsiklandó alkalmi menüvel is kedveskedhetsz szeretteidnek. Készítsd el a Garden Gourmet Sensational Burgerrel, és legyen feledhetetlen idén is a karácsony.

Elkészítési javaslatok

1. Aprítsd fel a gombát és a zöldségeket!

A gombát konyhai robotgéppel őröld finomra, a hagymát aprítsd fel, a petrezselymet és a sárgarépát pedig vágd finomra.

2. Készítsd el a zöldségmártást!

Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a sárgarépát, majd add hozzá a gombát. Egy percig főzd kevergetve, majd add hozzá a bort, és várd meg, amíg a nedvesség el nem párolog róla.

3. Adj a mártáshoz tejszínt és a feldarabolt zellert!

Tedd a tejszínt a serpenyőbe, és hagyd, hogy sűrű, kenhető masszává sűrűsödjön. Keverd bele a petrezselymet, és ízesítsd sóval, borssal és citromhéjjal. Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kihűlni. Hámozd meg a zellert, és vágj le 4 db kb. 3 mm-es szeletet. Vágd őket a "hamburgerrel" megegyező méretűre, majd kevés olajon néhány percig pirítsd őket és hagyd kihűlni.

4. Süsd meg a Garden Gourmet Sensational Burgert

A Garden Gourmet Sensational Burgereket egy kevés olajban, magas hőfokon süsd meg, amíg kicsit megbarnulnak. Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kihűlni őket. Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra, és hagyd felolvadni a tésztaszeleteket.

5. Töltsd meg a pitét!

A pitetészta szeleteket egyesével tekerd meg körülbelül fele akkorára, mint az eredeti szelet mérete. Tegyél egy szelet zellert a közepébe, szórd meg zsemlemorzsával, és helyezz rá egy vegán hamburgert.

6. Hajtsd össze a pitetésztát!

A vegán burgerre teríts egy réteg "duxelle" gombakeveréket. A tészta széleit kend meg egy kevés vízzel, és a végeket hajtsd össze úgy, hogy befedjék a tölteléket. Csípd össze a széleket, és helyezd az így kapott „csomagocskákat” sütőpapíron egy tepsire. A 2 extra tésztaszeletből vágj csillagokat.

7. Süsd meg a mini vegán Wellingtont, és tálald forrón!

A „csomagocskákat” és csillagot kend meg a felvert tojással vagy egy kevés vízzel, és szórd meg szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt süsd őket aranybarnára.

8. Készítsd el az ízletes mártást!

A mártáshoz a vajban pirítsd meg áttetszőre az apróra vágott mogyoróhagymát, majd add hozzá a durvára vágott gombát. Keverd bele a lisztet és hagyd egy kicsit főni. Öntsd fel vörösborral és hagyd egy kicsit forrni. Add hozzá a levesalapot, forrald fel és főzd néhány percig. A spárga aljából vágj le 1 cm-t és főzd ropogósra kb. 4 percig. Lecsepegtetés után sóval és borssal fűszerezd.

9. …és már tálalhatod is!

Tálald a Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burgert mártással, spárgával és a csillagokkal.

chef_cooking

Culinary tip

Tálalási javaslat
Köretekhez tálaljuk, mint például főtt körte és zellerpüré (a maradék zellerrel és burgonyával készítve)
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
47.8 gramm
Energia
565.6 kilokalória
Zsír
26.5 gramm
Fehérje
27 gramm