A gombát konyhai robotgéppel őröld finomra, a hagymát aprítsd fel, a petrezselymet és a sárgarépát pedig vágd finomra.
ÖSSZETEVŐK
Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burger
Gasztrokihívás indul! Az ínycsiklandó Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burger nemcsak arra jó apropó, hogy előhívd a benned szunnyadó sztárséfet, de ínycsiklandó alkalmi menüvel is kedveskedhetsz szeretteidnek. Készítsd el a Garden Gourmet Sensational Burgerrel, és legyen feledhetetlen idén is a karácsony.
Elkészítési javaslatok
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a sárgarépát, majd add hozzá a gombát. Egy percig főzd kevergetve, majd add hozzá a bort, és várd meg, amíg a nedvesség el nem párolog róla.
Tedd a tejszínt a serpenyőbe, és hagyd, hogy sűrű, kenhető masszává sűrűsödjön. Keverd bele a petrezselymet, és ízesítsd sóval, borssal és citromhéjjal. Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kihűlni. Hámozd meg a zellert, és vágj le 4 db kb. 3 mm-es szeletet. Vágd őket a "hamburgerrel" megegyező méretűre, majd kevés olajon néhány percig pirítsd őket és hagyd kihűlni.
A Garden Gourmet Sensational Burgereket egy kevés olajban, magas hőfokon süsd meg, amíg kicsit megbarnulnak. Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kihűlni őket. Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra, és hagyd felolvadni a tésztaszeleteket.
A pitetészta szeleteket egyesével tekerd meg körülbelül fele akkorára, mint az eredeti szelet mérete. Tegyél egy szelet zellert a közepébe, szórd meg zsemlemorzsával, és helyezz rá egy vegán hamburgert.
A vegán burgerre teríts egy réteg "duxelle" gombakeveréket. A tészta széleit kend meg egy kevés vízzel, és a végeket hajtsd össze úgy, hogy befedjék a tölteléket. Csípd össze a széleket, és helyezd az így kapott „csomagocskákat” sütőpapíron egy tepsire. A 2 extra tésztaszeletből vágj csillagokat.
A „csomagocskákat” és csillagot kend meg a felvert tojással vagy egy kevés vízzel, és szórd meg szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 perc alatt süsd őket aranybarnára.
A mártáshoz a vajban pirítsd meg áttetszőre az apróra vágott mogyoróhagymát, majd add hozzá a durvára vágott gombát. Keverd bele a lisztet és hagyd egy kicsit főni. Öntsd fel vörösborral és hagyd egy kicsit forrni. Add hozzá a levesalapot, forrald fel és főzd néhány percig. A spárga aljából vágj le 1 cm-t és főzd ropogósra kb. 4 percig. Lecsepegtetés után sóval és borssal fűszerezd.
Tálald a Szenzációs karácsonyi vegán Wellington burgert mártással, spárgával és a csillagokkal.