Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra. Hámozd meg, és vágd fel a burgonyát egyenlő szeletekre. Főzd őket 20 percig, majd tedd félre megszáradni. Közben melegítsd fel a növényi italt a margarinnal együtt, amíg meg nem olvad.
ÖSSZETEVŐK
Vegán pásztorpite
Az angolszász gasztronómia valódi gyöngyszeme a pásztorpite, ami a Garden Gourmet Sensational Mince-szel készítve valódi vegán finomság. A vörösbor markáns zamata domináns ízt ad ennek a fogásnak, a burgonya pedig laktatóvá teszi.
Elkészítési javaslatok
Törd össze a burgonyát. Keverd össze a meleg növényi italt és a margarint a burgonyával egy habverővel, és folyamatosan kevergesd, amíg kellően lágy nem lesz. Az edény tetejére tedd rá a fedőt, hogy az így kapott pürét melegen tartsd.
Amíg a krumpli fő, szeleteld fel a fokhagymát, a zellert, a hagymát, a sárgarépát és a gombát. Aprítsd fel a kakukkfüvet és a rozmaringot.
Süsd meg a felszeletelt zöldségeket a fűszernövényekkel egy kevés olajban egy serpenyőben, nagyjából 5 percig. Add hozzá a paradicsompürét, és süsd további pár percig.
Az elkészült zöldségpüréhez add hozzá a Sensational Mince-t, és főzd, amíg egészen lágy nem lesz. Hintsd meg egy kis liszttel, és süsd még egy darabig. Máztalanítsd vörösborral.
(Ha még nem hallottál róla, a máztalanítás egy főzési technika, amellyel a megbarnult ételmaradékokat a serpenyőből eltávolíthatjuk, illetve szószokat, leveseket és mártásokat ízesíthetünk vele.) Főzd tovább, és add hozzá az alaplevetét a borsóval. Ismét várd meg, amíg felfő, és lassú tűzön főzd 5 percig, amíg el nem készül az enyhén darálthúsos állagú keverék. Adj hozzá még alaplevetét, ha szükséges.
Kanalazd az így kapott masszát egy nagyobb edénybe, és terítsd szét a krumplipürét a tetején. Szórd meg vegán reszelt sajthelyettesítővel és kenyérmorzsával. Süsd a pitét további 15 percig, amíg meg nem barnul. Jó étvágyat kívánunk!