Készítsük elő a káposztasalátát és a hamburgerszószt. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a hagymát, a paradicsomot pedig szeleteljük fel.
ÖSSZETEVŐK
AMERIKAI VEGETÁRIÁNUS BURGER
Nem kell messzire utazni, hogy egy igazi amerikai, de vegetáriánus burgert ehess. A Garden Gourmet Vegan Burgerrel belekóstolhatsz abba, milyen egy ízig-vérig jenki burger – hús nélkül.
Elkészítési javaslatok
Pirítsuk a hagymát kb. 10 percig kevés olajon, közepes lángon, amíg kissé karamellizálódik. Ízesítsük kevés sóval és borssal.
A hamburgeres briós zsemléket félbevágjuk, és a belső oldalukat forró serpenyőben barnára pirítjuk.
Süssük vagy grillezzük meg a Garden Gourmet Vegan Burgert a csomagoláson található utasítás szerint, és hagyjuk, hogy a vegán sajthelyettesítő ráolvadjon a tetejére.
Építsük fel a hamburgereket: kenjük meg a zsemlék alját majonézzel, és helyezzünk rá salátaleveleket, majd tegyünk a tetejére káposztasalátát (a többit külön tálaljuk).
A tetejére tesszük a paradicsomszeleteket és a sült vegán burgert. Rendezzük rá a savanyúság szeleteket és a sült hagymát, és kanalazzuk rá a hamburger szószt.
Helyezzük rá a hamburgerzsemle sapkát, kicsit nyomkodjuk le és azonnal tálaljuk.
Verjük le őket, mártsuk egyenként a masszába, és 180 fokos olajban süssük aranybarnára. Konyhai papírra kanalazzuk, és azonnal megszórjuk sóval.
Vágjunk fel 200 g fehér káposztát vékony csíkokra, vágjunk vagy reszeljünk le 1 sárgarépát, vagy használjunk készen vágott sárgarépát és káposztát. Ezután vágjunk apróra egy kis lilahagymát is.
Keverjünk össze 3 ek majonézt 2 tk mustárral, 1 ek fehérborecettel, kevés cukorral és egy fél citrom levével.
Keverjük át a káposzta/sárgarépa keveréket, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Keverjünk össze 5 evőkanál majonézt 2 evőkanál paradicsom ketchuppal, 1 tk paradicsompürével, 2 tk mustárral, 2 apróra vágott uborkával és egy apróra vágott medvehagymával. Adjunk hozzá egy kevés citromlevet és egy csipet (cayenne) borsot ízlés szerint.
Keverjünk össze 150 g lisztet kb. 250 ml sör és 1 kis tojás.
Vágjunk egy nagy fehér hagymát 1/2 cm vastag karikákra. A hagymakarikákat tányérra tesszük és megszórjuk liszttel.