A 7 db burgerzsemléhez a következőkre lesz szükségünk: 1 csomag fehér kenyérkeverék (450 g élesztővel), 300 g friss spenót, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 275 ml langyos víz, 1 evőkanál kókusztej az ecseteléshez, szezámmag és/vagy mák.
Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra. Kevés vízzel, kevergetve főzd a spenótot egy rövid ideig. Öblítsd le hideg víz alatt egy szűrőben, és géppel daráld pürévé. Keverd bele a kenyérkeverékbe, és add hozzá a vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze. és hagyd kelni a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Oszd a tésztát 7 egyenlő darabra, és gyúrj belőle golyókat. A tésztát a tenyered alatt forgatva formázd őket gömbölyűvé. Tedd őket varrással lefelé egy olajjal kikent tepsibe vagy sütőpapírra. Enyhén kend meg őket kókusztejjel, és szórd meg szezámmaggal és/vagy mákkal. Hagyd, hogy ismét a duplájára keljenek, és kb. 15 percig süsd őket. Ha megkopogtatod, hallanod kell, hogy üregesek.