Alaposan mossuk meg és szárítsuk meg a vöröskáposztát konyhai papírtörlővel. Aprítsuk fel a zöldséget közepes méretű darabokra, és fűszerezzük citromlével és fekete borssal. Az egészet alaposan keverjük össze, és tegyük félre, hogy az ízek összeérjenek.
ÖSSZETEVŐK
Vegán hamburger hummusszal
Ki mondta, hogy egy vegán hamburger nem lehet finom? Az alábbi receptben bemutatunk egy olyan fantasztikus humuszos szendvicset, amely megkóstolása után még a legnagyobb húsimádók is megnyalják mind a 10 ujjukat! A maximális siker érdekében pedig a Garden Gourmet Vegan Burger pogácsáját ajánljuk!
Elkészítési javaslatok
Az uborkát és a héját alaposan mossuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. Hámozóval szeleteljük fel az uborkát vékony szeletekre. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal, majd jól keverjük össze.
Süssük meg a Garden Gourmet Vegan Burgert egy serpenyőben egy teáskanálnyi olajon a csomagoláson található utasítás szerint. Ne felejtsük el megfordítani azt a sütés felénél. Alternatívaként a vegán burger pogácsa sütőben sütve, sütőpapírral bélelt tepsiben sütve vagy zsírmentes sütőben elkészítve is finom.
Vágjuk félbe a zsemléket, és pirítsuk meg őket egy száraz serpenyőben. Tegyük ezt addig, amíg aranybarnák nem lesznek. Akár a sütőben is átmelegíthetjük őket, miközben a burger a pogácsa nélkül sül – ezt legfeljebb 1-2 percig tegyük.
Kenjük meg a zsemle alját egy kis pirospaprikás hummusszal. Ezután rétegezzük rá a salátát és a vöröskáposztát, így megalkotva az első réteget. Ennek közepes vastagságúnak kell lennie.
Helyezzük a Garden Gourmet Vegan Burger pogácsát a zsemle egyik felére. Tegyük a tetejére a salátát és a sárgarépát, a vegán szószt, majonéz alternatívát és az uborkasalátát. Vágjuk durvára az édestormát, és készítsünk egy utolsó réteget. Helyezzük a zsemle másik felét az így elkészített burger tetejére.
Szúrjunk bele a burgerbe egy pálcikát, hogy az egyes rétegek ne essenek le evés közben. Az elkészítés után tálaljuk az ételt.