Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Hámozzuk meg a hagymát, és szeleteljük vékony karikákra. A paprikát alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra, és vágjuk közepes vastagságú csíkokra. Locsoljuk meg bőségesen olajjal a hagymát és a paprikát, majd alaposan keverjük össze. Rövid ideig süssük, amíg aranybarnára sülnek, időnként megkeverve, hogy ne égjenek meg. Ezután tegyük félre.
ÖSSZETEVŐK
Csípős vegán burger
Egy ütős, csípős hamburger szuper vegán vacsoraötlet is lehet. Kóstold meg a Garden Gourmet Vegán Burgert friss salátával, extra csípős salsával és grillezett zöldségekkel. Nem csak vegánoknak!
Elkészítési javaslatok
Grillezzük meg a Garden Gourmet Vegán Burgert a csomagoláson található utasítás szerint. Ezután még forrón tegyünk rá egy vékony szelet vegán terméket, sajtalternatívát, hogy megolvadjon. Alternatívaként a burgert egy evőkanálnyi olajban, serpenyőben is megsüthetjük vagy sütőben egy papírral bélelt tepsiben.
Vágjuk félbe a hamburgerzsemléket. Hevítsünk fel egy száraz serpenyőt, és pirítsuk meg őket. Sütőben is elkészíthetjük őket, amíg a vegán burger sül. A zsemléket legfeljebb 1-2 percig melegítsük, különben kiszáradnak és kemények lesznek.
Rétegezzük a salátaleveleket a pirított zsemle aljára. Ezután rendezzük el a grillezett hagymát és a paprikát. Ha szeretjük a koriandert, szórjunk rá egy marékkal. A következő lépés a Garden Gourmet Vegán Burger – helyezzük ezt is rá.
Az így elkészített vegán burgert megkenjük a paradicsomos salsával. Ha azt szeretnénk, hogy extra csípős legyen, adjunk hozzá néhány karika jalapeño paprikát is. Az egészet fedjük le a zsemle másik felével, majd szúrjunk bele egy pálcikát a vegán burgerbe, hogy ne hulljon szét evés közben. Tálaljuk forrón magában vagy sült krumplival, salátával.