Vágjuk fel darabokra a cukkinit, a lilahagymát és a paprikát úgy, hogy könnyen fel lehessen fűzni egy nyársra.
ÖSSZETEVŐK
BBQ ZÖLDSÉGGOLYÓK NYÁRSON
Ez a tökéletes BBQ-recept, ha szeretjük a fűszeres és az édes íz kombinációját, ráadásul tökéletesen illenek hozzá az ellenállhatatlanul szaftos Garden Gourmet Zöldséggolyók. Isteni finom, és 15 perc alatt elkészül. Érdemes kipróbálni, a receptben szereplő chiliszósszal együtt!
Elkészítési javaslatok
Tűzzünk felváltva 3 darabot minden zöldségből és a zöldséggolyókból minden nyársra. Tegyük őket műanyag fóliával lefedve a hűtőszekrénybe.
Hámozzuk meg a fokhagymát. Vágjuk félbe a chilit, és távolítsuk el a magok felét (ha csípősen szeretjük, hagyjuk meg az összeset). Tegyük a fokhagymát, a chilit és a gyömbért egy konyhai aprítógépbe vagy botmixer esetén egy magas keverőedénybe, és őröljük finomra.
Forraljuk fel a vizet, a cukrot, az ecetet és egy kevés sót egy lábasban, majd adjuk hozzá az őrölt chilipaprika-keveréket. A keményítőt keverjük el kevés vízzel, és folytonos kevergetés mellett adjuk a forró elegyhez. Forraljuk fel, óvatosan kevergetve, amíg a keverék besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, adjunk hozzá extra gyömbért és/vagy rizsecetet. Öntsük a szószt egy üvegbe, és tároljuk a hűtőszekrényben.
Kenjük be a rácsot egy kevés olajjal. Süssük meg a nyársakat a grillen, tálaljuk a szósszal, és díszítsük extra korianderrel.