Az élesztőt egy tálba tesszük, langyos vizet és egy csipet cukrot adunk hozzá. Keverjük össze. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és alaposan összegyúrjuk, amíg megfelelő állagot nem kapunk. A tésztát golyóvá gyúrjuk és megkenjük olívaolajjal. Tegyük félre kelni legalább 30 percig.
ÖSSZETEVŐK
Pizza zöldséggolyókkal
Kombináljuk az amerikai és olasz konyhát, mindezt hús nélkül! Rendelés helyett készíts otthon pizzát a családdal, feltétként pedig használj édeskés lila hagymát, izgalmas rukkolát és a Garden Gourmet Zöldséggolyókat.
Tipp: A paradicsomszószhoz adjunk egy kis cukrot és kedvenc olasz fűszereinket, például oregánót vagy kakukkfüvet.
Elkészítési javaslatok
A paradicsomot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixgéppel pépesítjük. Ízesítsük kedvenc fűszereinkkel.
A paprikát kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk. A zöldséggolyókat negyedekre vágjuk, vagy ujjunkkal kisebb darabokra szaggatjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre. Megkenjük a szósszal, és megszórjuk reszelt mozzarella sajttal. Helyezzük rá a feltéteket – a zöldséggolyót, a paprikát és a hagymát. Meglocsoljuk az egészet olívaolajjal.
Kb. 15-20 percig sütjük a pizzát 230 °C fokon, lehetőleg a sütő alján.
A kész pizzát megszórjuk friss rukkolával és meglocsoljuk olívaolajjal.