A csicseriborsót lecsepegtetjük, a levét félretesszük. A csicseriborsó levéből 3 nagy evőkanálnyit botmixerrel felverünk, majd cseppenként hozzáadjuk a napraforgóolajat, amíg majonéz állagú nem lesz (minél több olajat teszünk bele, annál sűrűbb lesz a szósz). Ezután keverjük hozzá a tahinit, és ízesítsük sóval, borssal és citromlével.
ÖSSZETEVŐK
Maradékmentő salátatál vegetáriánus zöldséggolyókkal
Ehhez az ínycsiklandó salátatálhoz felhasználhatod a hűtődben lévő megmaradt zöldségeket, így semmit nem kell feleslegesen kidobnod. Süss hozzá Garden Gourmet Zöldséggolyókat, és készíts házi tahini majonézt mellé, hogy még istenibb fogást kapj.
Elkészítési javaslatok
A lilahagymát karikákra vágjuk, és lime levével bőven meglocsoljuk. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csicseriborsót, és megszórjuk za'atarral.
Főzzük meg a quinoát a csomagoláson található utasítások szerint. Használhatjuk melegen vagy hűtve, ízlésünk szerint.
Vágjuk fel a sárgarépát vékony csíkokra vagy spirál alakban. Vágjuk az avokádót szeletekre vagy kockákra. A koktélparadicsomokat pedig vágjuk félbe.
A Garden Gourmet Zöldséggolyókat minden oldalukon aranybarnára sütjük a csomagoláson található utasítások szerint. Osszuk el a salátát a tálakba, majd rendezzük el rajta a quinoát, a zöldségeket és a zöldséggolyókat. Díszítsük gránátalmamagokkal, és tálaljuk a tahini szósszal. A megmaradt tahinit tároljuk a hűtőben későbbi felhasználásra.