A hagymát félkarikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. Egy fazékban kb. 10 percig pirítjuk az egészet bő olajban, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és még pár percig alacsony tűzön pirítjuk.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
200 g gyöngy kuszkusz
2 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
700 ml zöldségalaplé
2 konzerv darabolt paradicsom (egyenként kb. 400 gramm)
egy kevés vegán termék tejszín alternatíva
2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
egy kis csokor petrezselyem (díszítéshez)
olaj a sütéshez
Gulyás gyöngy kuszkusszal
Ez a szívmelengető gulyás gyöngy kuszkusszal és Garden Gourmet Zöldséggolyókkal nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, egyetlen lábosban, hogy még a mosogatást is megspórold.
Elkészítési javaslatok
1. PIRÍTSUK MEG A HAGYMÁT ÉS A KALIFORNIAI PAPRIKÁT
2. FŐZZÜK MEG A KUSZKUSZT
Adjuk hozzá a kuszkuszt és az alaplevet, majd forraljuk fel. Körülbelül 8 percig főzzük, amíg a kuszkusz teljesen megpuhul.
3. FŐZZÜK MEG A ZÖLDSÉGGOLYÓKAT A SZÓSZBAN
Tegyük bele a zöldséggolyókat, és adjuk hozzá a darabolt paradicsomot. Forraljuk fel, és hagyjuk főni körülbelül 7 percig, amíg a golyók teljesen átfőnek.
4. TÁLALJUK FRISS PETREZSELYEMMEL
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy cseppnyi vegán terméket keverjünk a végén a gulyásba, és szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel.
Culinary tip
Tálalási javaslat.
Finom salátával, pl. báránysalátával, paradicsommal és feta sajtkockákkal. Vörösborecettel, olívaolajjal és egy teáskanál mézzel és egy teáskanál mustárral
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
64.9 gramm
Energia
559.4 kilokalória
Zsír
23.7 gramm
Fehérje
24.9 gramm