A cukkinit alaposan megmossuk, majd konyhai papírtörlő segítségével lecsepegtetjük a felesleges vizet. Ne hámozzuuk meg! A cukkinit zöldséghámozó segítségével hosszában közepes vastagságú szeletekre vágjuk. Alternatív megoldásként az elkészített szeleteket sóval ízesíthetjük, majd félretesszük, hogy a leve kiszabaduljon (ha ez megtörténik, papírtörlővel ismét kinyomkodjuk a felesleges nedvességet a cukkiniről).
ÖSSZETEVŐK
Zöldséggolyós cukkini
Könnyen elkészíthető, aranyos snacket keresel? Van egy jó hírünk, megtaláltad! Garden Gourmet Zöldséggolyók segítségével gyorsan elkészíthető zöldséggolyós cukkini ugyanis tökéletes választás egy nyári csemegézéshez!
Elkészítési javaslatok
Az elkészített cukkinit felmelegített grillserpenyőn enyhén aranybarnára sütjük. Ezt lassú tűzön tedd, különben a zöldség túlságosan megpirul, és enyhén kesernyés ízű lesz ez a vegetáriánus étel.
Amíg a cukkini sül, süssük meg a Garden Gourmet zöldségfasírtokat a csomagolási utasítás szerint. Egy felforrósított serpenyőben, egy evőkanál olajjal végezzük, időnként megforgatva. Alternatív megoldásként a zöldséggolyókat a sütőben is elkészíthetjük úgy, hogy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, ami ugyanennyi időt vesz igénybe.
A megsült Garden Gourmet zöldségfasírtokat tegyük félre egy kicsit, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután tekerjük köréjük a grillezett cukkiniszeleteket. Minden zöldséggolyót fogpiszkálóval rögzítsünk, nehogy a cukkini lecsússzon. Vegetáriánus recept elkészült – élvezhetjük az ízét. Azonnal tálaljuk melegen, vagy tegyük egy ebédlődobozba, és vigyük magunkkal.
A Garden Gourmet zöldségfasírt cukkinival tökéletesen mutat egy finom tavaszi salátával. Ilyen formában a zöldséggolyókat még a legválogatósabb gyerekek is szívesen fogyasztják majd.