A sárgarépát, az édesköményt és a hagymát apróra vágjuk. A gombát nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségkeveréket az olajon hirtelen sütéssel addig sütjük, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Hozzáadjuk az gombát is, és az egészet megsütjük.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
250-300 g gombakeverék (például rókagomba, csiperkegomba)
1 db sárgarépa
1/4 édeskömény hagymarésze
1 db hagyma
1000 ml zöldségalaplé (1 leveskockából)
80-100 ml tejszín
olívaolaj a sütéshez
néhány szál kakukkfű (díszítéshez)
Krémes gombaleves zöldséggolyókkal
Előzd meg a goromba hangulatot ezzel az ínycsiklandóan krémes gombalevessel, amit akár Garden Gourmet Zöldséggolyókkal is feldobhatsz.
Elkészítési javaslatok
1. A zöldségeket megpirítjuk
2. Készítsük el a krémlevest
Adjuk a zöldségekhez az alaplevet, és forraljuk fel. Öntsük hozzá a tejszínt, keverjük össze, és forrásig melegítsük. Adjunk hozzá egy kis sót, ha szükséges.
3. Süssuk ki a zöldséggolyókat
Kevés olajon aranybarnára sütjük a Garden Gourmet Zöldséggolyókat minden oldalukon, majd levesestálakba vagy tányérokba szedjük őket.
4. Tálaljuk és díszítsük
A krémes gombalevest kanalazzuk a golyókra, és kakukkfűvel díszítsük.
Culinary tip
Felszolgálási tipp
Ez a leves még jobban ízlik meleg kenyérrel tálalva.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
30.9 gramm
Energia
510 kilokalória
Zsír
32.9 gramm
Fehérje
24.3 gramm