Válaszd le a brokkoliról a rózsákat, a szárat vágd vékony szeletekre. Főzd egy kis sóval ropogós állagúra a rózsákat, a vékony szár-szeleteket blansírozd. Öblítsd le hideg vízzel.
ÖSSZETEVŐK
Maradékmentő saláta zöldséggolyókkal
Élvezd ezt a csodás vegetáriánus salátát, mely egy tökéletes „No Waste”, maradékmentő fogás lehet. Tálald a salátát Garden Gourmet zöldséggolyókkal! A korábbról megmaradt alapanyagok fogyaszthatóságát mindig ellenőrizd!
Elkészítési javaslatok
Vágd le a répák zöldjét, aprítsd fel géppel vagy kézi aprítóval és keverd össze 2 dl extra szűz olívaolajjal, 2 evőkanál dióval vagy fenyőmaggal, 2 evőkanál sajttal és egy gerezd fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd.
Az elkészült pesto ízletes lesz szendvicsben vagy leveshez adva. Hűtőben, vékony réteg olívaolaj alatt tárold.
A répa a hűtőben hosszan eláll, ha fonnyadni kezdene, tedd hideg vízbe a hűtőben.
Vágd félbe a sütőtököt, magozd ki, majd süsd húsz percig. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, helyezd rá a tököt és önts rá egy kis olívaolajat. Sóval, cayenne borssal, korianderrel, kurkumával meghintve 200 fokos sütőben negyedórán át süsd.
Kockázd fel a kézmelegre kihűlt sütőtököt héj nélkül, tedd sütőlapra, hints rá sót, borsot és olívaolajat, majd további 20 percen át süsd.
Vágd az almát gerezdekre, és készítsd el a Garden Gourmet zöldséggolyókat olívaolajon a csomagoláson található instrukciók alapján, míg meg nem pirulnak.
Helyezd a tányérokra a salátát, mellé a sütőtököt, az almát, a brokkolirózsákat és a vékonyra vágott brokkoli szárakat, majd a tetejére a zöldséggolyókat. Olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével és répapestóval tálald, vagy a pestóval akár kenyérszeleteket is megkenhetsz. Szórj rá pirított tökmagot.