Vágd fel közepes darabokra az ananászt, a cukkinit, a lilahagymát és a kaliforniai paprikát.
ÖSSZETEVŐK
BBQ-nyársak zöldséggolyókkal
Szereted a csípős és édes ízek kombinációját? Próbáld ki ezt a BBQ-receptet Garden Gourmet Zöldséggolyókkal! Nemcsak ízletes, de könnyen és gyorsan elkészíthető. Fokozd az ízélményt chili szósszal!
Elkészítési javaslatok
Tűzz felváltva paprikát, cukkinit, lilahagymát, ananászt és zöldséggolyót minden nyársra. Csomagold őket fóliába és tedd a hűtőszekrénybe.
Hámozd meg a fokhagyma-gerezdeket, és darabold fel őket. Vágd félbe a paprikákat, és távolítsd el a magok felét (ha a csípős ízeket kedveled, hagyd benne mindet). Tedd a fokhagymát, a paprikát és a gyömbért egy aprítógépbe (vagy magas falú edénybe, ha botmixert használsz), és aprítsd fel őket.
Forrald fel a vizet egy lábasban, majd add hozzá a cukrot, az ecetet, egy kevés sót és borsot, majd a paprika-keveréket is.
A keményítőt keverd el egy kis vízzel, és keverés közben add hozzá a forró, fűszeres mixhez. Addig főzd, amíg besűrűsödik, majd hagyd kihűlni. Ízlés szerint adj hozzá egy kis friss gyömbért és rizsecetet. Öntsd ki a mártást egy üvegbe, és tedd be a hűtőbe.
A grillrácsot kend be egy kis olívaolajjal, süsd meg rajta a nyársakat, majd a mártással és korianderrel tálald!