Aprítsd fel a cukkinit, vöröshagymát és kaliforniai paprikát akkora darabokra, amiket könnyedén nyársra tudsz tűzni.
ÖSSZETEVŐK
BBQ Zöldségnyársak
Ha szereted a csípős és édes ízek kombinációját, a BBQ Zöldségnyársakat imádni fogod! Hihetetlenül finom, vegetáriánus és mindössze 15 perc alatt elkészül. Próbáld ki te is!
Elkészítési javaslatok
Az ananász-darabokat, zöldségeket és zöldséggolyókat felváltva tűzd nyársra, ízesítsd őket sóval és borssal majd takard le őket alufóliával, és tedd a hűtőbe.
Hámozd meg a fokhagymát. Vágd félbe a chili paprikát, majd távolítsd el a magok felét (ha kedveled a csípős ízeket, benne is hagyhatod őket). Egy aprítógép vagy turmix segítségével aprítsd finomra a fokhagymát, chilit és a gyömbért.
Egy serpenyőben forrald fel a vizet, majd add hozzá a cukrot, ecetet, chili-keveréket és egy kis sót. A keményítőt keverd el egy kis vízzel, majd állandó kevergetés mellett öntsd a serpenyőbe. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd hagyd kihűlni. Ízlés szerint adhatsz hozzá friss gyömbért és/vagy rizsecetet is. Töltsd a szószt egy üvegedénybe, és tedd be a hűtőbe.
A grillrácsot kend meg egy kis olajjal, majd grillezd meg a nyársakat. Az elkészített szósszal és korianderrel tálald.