Melegítsük fel a sütőt 200 ℃-ra. Vágjuk el a répák szárát a gyökerek felett kb. 1 cm-rel. Mossuk meg őket, és a nagyobbakat hosszában felezzük el úgy, hogy körülbelül egyforma vastagok legyenek. Terítsük őket egy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal.
ÖSSZETEVŐK
ROPOGÓS VEGETÁRIÁNUS SCHNITZEL TÁL
Egy egyszerű, mégis tápláló vegetáriánus ebédhez keresel receptet? Máris megtaláltad: egy tál tele zöldségekkel és az ellenállhatatlan Garden Gourmet Vegan Schnitzellel.
Elkészítési javaslatok
Süssük a sárgarépát kb. 20 percig, amíg megpuhul, és enyhén elszíneződik. Közben főzzük meg a quinoát a csomagoláson található utasítások szerint. Szeleteljük fel az uborkát és a retket.
Vágjuk finomra a mentaleveleket, és keverjük össze a joghurttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Kanalazzuk a quinoát a "tálkákba", és osszuk el benne a zöldségeket, a salátát és a humuszt. Közben a csomagoláson található utasítás szerint süssük meg a vegán schnitzelt a serpenyőben. Szórjuk meg durvára vágott dióval, és tálaljuk a joghurtmártással.
A quinoát kanalazzuk a „tálakba”, és osszuk szét benne a zöldségeket, a salátát és a humuszt. Süssük meg serpenyőben a karfiol szeletet, majd szórjuk meg durvára vágott dióval, és a joghurtos szósszal tálaljuk.