A burgonyát meghámozzuk, és egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Főzzük sós vízben körülbelül 20 percig, amíg puhára fő. Ezután távolítsuk el a zöldbabok végét, és vágjuk félbe. Használhatunk fagyasztott zöldbabot is az egyszerűség kedvéért.
ÖSSZETEVŐK
Vegán schnitzel zöldbabsalátával és krumplipürével
Lépj hátra vasárnapi rántott hús! Tudunk egy jobb, húsmentes verziót a Garden Gourmet Vegan Schnitzellel, könnyed krumplipürével és zsenge zöldbabsalátával.
Elkészítési javaslatok
Egy fazéknyi bő, sós vízben blansírozzuk (rövid ideig forrásban lévő vízben hőkezeljük) a zöldbabot kb. 5 percig. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
A paradicsomokat félbevágjuk, a hagymát megpucoljuk, és félkarikára vágjuk, a fűszernövényeket pedig finomra vágjuk. A zöldbabot összekeverjük a paradicsommal és a fűszernövényekkel, majd olívaolajjal, vörösborecettel, és sóval, borssal ízesítjük.
A növényi italt a margarinnal felmelegítjük, a burgonyát lecsepegtetjük és összenyomjuk. Attól függően, hogy mennyire szeretnénk krémes állagot, használhatunk botmixert, de a burgonyanyomóval/fakanállal is összekeverhetjük a burgonyát és a margarinos növényi italt.
A vegán schnitzelt a csomagoláson található utasítás szerint aranybarnára sütjük, és a burgonyapürével és a zöldbabsalátával tálaljuk.